zde najdete pouze online hry zdarma

Vývojáři singleplayerových her se nyní soustředí na multiplayerové hry

Díky globálnímu vývoji internetu, zlepšení v oblasti širokopásmového připojení a vylepšení síťových funkcí se multiplayerové hry, hratelné online, stávají stále populárnějšími. Nová generace her využívá těchto technologických pokroků za účelem vytvoření více dynamičtější hry s důrazem na sociální požitek.
Například Minecraft se stal oblíbeným místem pro skupiny přátel, kteří se zde schází nejen za účelem herní spolupráce, ale také kvůli vzájemné komunikaci. Ostatní multiplayerové hry, mezi které patří například League of Legends, také kladly důraz na vzájemné propojení a sociální stránku jednotlivých hráčů, což dokonce vedlo k vytváření profesionálních týmů, kteří spolu soupeřili na League of Legends Championship Series.

3 důvody, proč multiplayerové hry převzaly vedení


Offlinové multiplayerové módy byly součástí dříve vytvořených her, jakou je například Pong Game (1972). Tyto rané hry se často hrály formou tahů: jakmile jeden z hráčů zemřel, mohl hrát teprve druhý a to do doby než vyčerpal všechny své životy. Později bylo možné, díky technologickým pokrokům, hrát některé závodní hry a střílečky na obrazovce rozdělené na dvě části. Jakmile se hry stávaly pokročilejšími a začaly zahrnovat možnosti on-line hraní, hráči mohli ke společné hře se svými přáteli využít lokální sítě (LAN – například v internetových kavárnách). Většinou se jednalo o kooperativní hry jako Warface.

Zdroj: warface.com
Zdroj: warface.com

Multiplayerové hry si během posledních desetiletí prošly masivním vývojem. Dnešní hry nám, v porovnání s těmi z 90 let, nenabídnou tolik herních titulů, které bychom si mohli zahrát prostřednictvím LAN. Online hraní multiplayerových her je dnes již běžnou věcí. Proč se ale ubíráme tímto směrem?

Zaprvé, nynější hráči chtějí lepší grafiku, což znamená, že se vývojáři museli zbavit možnosti sdílených obrazovek jež byly součástí starších titulů. Zadruhé – online hraní je vždy snadno dostupné (tedy alespoň do té doby, dokud bude k dispozici internet) a vždy se na světě najdou lidé, kteří chtějí hrát. A zatřetí – online hraní představuje daleko větší výzvu. Zejména v případě, kdy Vaši kamarádi nejsou v dané hře tak dobrými spoluhráči, protože na internetu vždy existuje možnost najít hráče podobných kvalit, jako jsou ty Vaše.

Herní vývojáři se zaměřují na hry pro více hráčů



Zdroj: starwars.ea.com
Zdroj: starwars.ea.com

Nový Star Wars: Battlefront, o němž byla veřejnost informována před několika týdny, doprovází zajímavá informace o tom, že tato střílečka nebude obsahovat tradiční singleplayerovou část hry. Sigurlina Ingvarsdottir, jakožto seniorní vývojářka Švédského studia DICE, které se zasloužilo například o tvorbu her Battlefield, v rozhovoru pro GameSpot.com prozradila, že multiplayer byl hlavním záměrem již od doby, kdy se začal Battlefront vyvíjet.

Toto není jediná akční hra, která se zaměřila pouze na mód pro více hráčů. Respawn, tedy vývojové studio Titanfallu, roku 2013 oznámilo, že opouští pole tradičních singleplayerových her. Zástupce této společnosti Vince Zampella v rozhovoru pro ign.com prozradil, že “Většina hráčů dokončí misi pro jednoho hráče během 8 minut a pouze malé procento hráčů tento typ hry dohraje. Většina z nich projde přes první úroveň, ale pouze 5% lidí hru skutečně úspěšně dokončí.”. Některé hry, původně vytvořeny pouze pro single-player, se rozhodly pro nabídnutí obou herních režimů. Dobrým příkladem je Assasin's Creed Unity (součást herní série Assasin's Creed), který byl roku 2014 představen jako kooperační hra až pro 4 hráče.

Ostatní hry využívají této myšlenky stejně. Dle časopisu Forbes tráví koneckonců většina hráčů hraním multiplayerového módu až 90% herního času. Tato skutečnost je velkou pobídkou pro společnosti zabývající se vývojem her – kromě tradičních teď již také těch multiplayerových. I mimo akčních her mohou sociální složky přidat běžné hře absolutně nové rozměry. V roce 2015 všem dobře známá online pokerová herna PokerStars začala na jejich nově představené platformě Poker kasína nabízet také multiplayer mód. Díky této nové funkci společnost transformovala tradiční single-player hry jako blackjack a ruleta do sociální zkušenosti. Tato Multiplayerová platforma, nabízející hráčům po celém světě možnost mezi sebou v reálném čase vzájemně komunikovat a vyměňovat si herní strategie, byla také začleněna do aplikací disponující kompatibilitou pro mobilní telefony. Z tohoto vývoje je zřejmé kolik společnost zainvestovala do podpory sociálních zážitků právě z tohoto typu her.

Zdroj: pokerstars.com
Zdroj: pokerstars.com

Nové směry hraní multiplayerových her


Novodobě dochází k značnému posunu směrem k on-line hraní i přesto, že mnoho herních titulů stále disponuje možnostmi hrát jej po síti LAN (příkladem mohou být hry od Nintenda). Tyto trendy signalizují další inovace. Zapřemýšlejme – jak může hra ve více lidech změnit běžné herní styly?

Zdroj: youtube.com
Zdroj: youtube.com

Střílečky z pohledu první osoby jsou mezi hráči stále těmi nejoblíbenějšími. Ukazuje se však, že potenciál by se mohl nacházet u daleko širšího okruhu her. Nový Mario: Bros co-op světu ukázal, že tradiční hra pro jednoho hráče může být snadno přeměněna do úplně nového herního stylu. Staré zvyklosti jsou nahrazeny aktuálním a přenastaveným mechanismem, který vyústil do nového režimu sociálního gamingu.
Článek | 10.11.2015 | Autor: item
přečteno 2657x | komentářů: 0

Komentáře

Pro psaní komentářů se nejprve přihlaste.


Zatím se zde nenachází žádné komentáře.

Nejnovější screenshot
Nejnovější screenshot
Ovládací panel
Přihlašovací jméno:
Heslo:
zapomněli jste heslo? zaregistrujte se zde
Nejnovější zpráva z chatu
Nejnovější článek z blogu uživatelů
Miničlánky
07.04.2018 | Mininovinky
Hra přidána do seznamu: Murnatan
29.01.2018 | Rozdělování bodů
ACE Online: Rozdělení statů level 1 - 26
18.07.2017 | Mininovinky
Hra přidána do seznamu: Dreadnought
24.12.2016 | Mininovinky
Hra přidána do seznamu: Zula
23.12.2016 | Mininovinky
Hra přidána do seznamu: Sword Saga
21.12.2016 | Mininovinky
Hra přidána do seznamu: Call of Gods
20.12.2016 | Mininovinky
Hra přidána do seznamu: Dragon Pals
19.12.2016 | Mininovinky
Hra přidána do seznamu: LawBreakers
Nejnovější minirecenze
Metin 2
7 z 10
Nejnovější komentáře
Shaiya
1 gc3non: Toto je klasika.
TERA
1 gc3non: Hezká.
Neverwinter
1 gc3non: Zlato!
Recenze: Vindictus
48 Trenak: Top.
Rift
1 gc3non: Seratos?
Rift
2 gc3non: Strom :-D asi.
Rift
2 otakar: Souhlasím,bohužel:(
Prius Online: Otevřená beta startuje 2. června
4 Dena: Kde si to můžu stáh nout?
Nejnovější videa

ACE Online: Support gear se vyhýbá smrti
Jednou z možností jak přežit je využívat okolní terén ve svůj prospěch. Suppo...

Might & Magic Heroes Online: Oficiální trailer
Není tam toho ukázáno ze hry zrovna hodně, ale vypadá to moc pěkně.

Armored Warfare: Ukázka soundtracku
3 Společnost Obsidian Entertainment zveřejnila krátkou ukázku soundtracku do sv...

Archlord 2: Vlog - Loot & Equipment
Tvůrci berou vše vážně a připravují pro hráče několik epizod vlogů. Tohle je ...

Top uživatelé
UživatelLevel
1. gc3non 39 (154 expů)
2. Dvoulistek 37 (211 expů)
3. davi.k 37 (181 expů)
4. fabia98 37 (0 expů)
5. Andy 36 (41 expů)
6. otakar 35 (195 expů)
7. Trenak 35 (165 expů)
8. Mirdous 33 (276 expů)
9. Khemenki 31 (181 expů)
10. SuG4Ru 31 (164 expů)
Nejvíce kliknutí
UživatelKliknutí
1. ||Cobra11|| 1449
2. herovis 1013
3. Trenak 830
4. Rotačák 347
5. avrilka19 316
6. zafan 287
7. EjKejTrenak 189
8. ExisteR 181
9. Andy 138
10. canki 115
Tip na článek
© ITEM 2011 - 2020 | Reklama | Podmínky | Kontakt